Workshop Valsspelen (eigen locatie) in Lichtenvoorde

Meet the Card Shark
Je gelooft je ogen niet. De kaarten werden voor je ogen geschud en toch… De kunst van het valsspelen is door de jaren heen goed bewaard gebleven en geperfectioneerd. Ontdek de gesloten en mysterieuze wereld van de illusionist en de professionele valsspeler in deze fantastische combinatie tussen show en workshop.

Leer tijdens de show over het ontstaan van het valsspelen, laat je verbluffen met de vele vernuftige technieken en ervaar hoe simpel het is voor een echte card shark om je ogen keer op keer te bedriegen.


De Workshop
Tijdens de workshop is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je eerste stappen te zetten om zelf een echte Card Shark te worden. Onder toeziend oog van de meester leer je de verschillende gangbare manieren om kaarten op professionele wijze te schudden en te delen. Daarnaast ga je ook natuurlijk de basis principes leren van vingervlugheid, zodat jij zelf de gene bent die anderen kunt verbazen en verbijsteren met enkel een spel speelkaarten

Meer lezen

Workshop Valsspelen (eigen locatie)


Vanaf 10 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Lichtenvoorde

Op de markt van Lichtenvoorde bevindt zich een zwerfkei van ruim 20.000 kg. Deze kei is daar in 1874 door 99 Lichtenvoordse schoenmakers vanuit het Vragenderveld naar toe gesleept. Hemelsbreed is dat een afstand van ongeveer vier kilometer. Aan deze gebeurtenis dankt Lichtenvoorde de bijnaam "Keistad" en danken de inwoners hun bijnaam "Keienslöppers" (Keislepers). Bovenop de steen werd een beeld van een liggende leeuw geplaatst. Deze leeuw was ontleend aan het wapen van de heren van Bronkhorst. Deze liggende leeuw werd in 1897 vervangen door een zittende leeuw, onder wiens voorpoot het wapen van Lichtenvoorde was geplaatst. Deze tweede leeuw was medio jaren '60  zo verweerd en door vandalisme beschadigd dat de gemeente Lichtenvoorde aan beeldhouwer Ebner uit Bocholt opdracht gaf een nieuwe leeuw te vervaardigen. De nieuwe leeuw werd op 15 oktober 1966 geplaatst. Ook deze huidige, derde leeuw is een zittende leeuw die met één voorpoot het gemeentewapen vasthoudt. Het gemeentewapen is verkregen op 28 september 1891. Het wapen verbeeldt de leeuw zelf en een burchttoren.

Lichtenvoorde
Delen
Ook dit uitje doen