Wie ontdekt de verrader? at home in Lier

Eén team. Acht spannende en uitdagende opdrachten. Eén verrader. 
Bij Wie ontdekt de Verrader? speel je als team en zul je acht opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Er zijn acht prijzen in het spel en voor iedere geslaagde opdracht weten de kandidaten één prijs te bemachtigen. 
Echter zullen ze al gauw merken dat het niet zo gemakkelijk gaat, er zal namelijk een heuse verrader in het team zitten die ervoor probeert te zorgen dat de kandidaten helemaal geen prijzen gaan verzamelen. 
Het is aan de kandidaten om zoveel mogelijk prijzen te verzamelen en de verrader in hun midden te ontmaskeren!  
Denk jij dat jij de uitdaging aan kunt en de opdrachten tot een goed einde kunt brengen? Ben jij degene die de verrader weet te ontmaskeren en hiermee een einde brengt aan diens sluwe plannen om jouw team te dwarsbomen? 
 
Boek dan nu Wie ontdekt de Verrader? at home bij TB Events! 
Meer lezen

Wie ontdekt de verrader? at home


Vanaf 2 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Reviews

9,5
Ellis Schoonus

Super leuke middag met goede uitleg en hulp. Dankjewel

8
Fred Groot Nibbelink
Leuk spel. Is vrijwel gelijk aan "Wie is de Mol". Leuke opdrachten, voor elk wat wils. Als je destappen in de voorbereiding volgt, wijst het spel zich vanzelf.
10
Saskia

We hebben samen met de actieve leden van onze studievereniging Facilitas een heel leuk uitje gehad met de online Wie ontdekt de verrader? Het was erg gezellig met leuke spellen en goede begeleiding van Yvette!

8
Ramona

Super leuke avond gehad. Wij speelden wie is de verrader. Leuke spellen zaten erin. In plaats van geld zoals wie is de mol, konden er prijzen verdiend worden. Doordat je samenwerkt is dit laatste best lastig want hoe bepaal je wie gewonnen heeft bij een teamopdracht? Bij de digitale opdrachten kreeg je uiteindelijk niet de uitslag, dus je weet niet zeker of je het nu gehaald hebt of niet. Dit laatste zou wel een goede toevoeging zijn want je bent zo actief bezig met raden dat je niet bijhoudt hoeveel je er daadwerkelijk goed hebt

Meer reviews

Zij gingen u voor!

15-11-2020

Wie ontdekt de verrader? at home  (Eigen locatie)
Delen
Ook dit uitje doen