Percussie Workshop (eigen locatie) in Hamburg

Een percussie workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?

Ontspanning, inspanning en teambuilding in een woord. Wie kent het niet? Het meeslepen op de muziek en het gevoel hebben om onoverwinnelijk te worden. De percussie workshop heeft zijn oorsprong in Afrika en draait om ritme, samenzijn en feesten. Onder percussie wordt meestal verstaan: de kleinere slagwerkinstrumenten. Dit hoeven geen echte instrumenten te zijn maar kunnen ook alternatieve of eigengemaakte instrumenten zijn zoals bijvoorbeeld emmers.

Voor wie is de percussie workshop geschikt?
Eigenlijk kan iedereen wel deelnemen aan de percussie workshop. Jong en oud zullen zich hierbij uitstekend vermaken. Zelfs de a-muzikalen onder ons zullen zichzelf  en hun omgeving verbazen hoe ritmisch ze tijdens deze percussie workshop zijn.


Welk doel heeft de percussie workshop?
Zoals eerder vermeld zijn er vele redenen om aan een percussie workshop te denken. Het gezellig en enthousiast bezig zijn, een gevoel van iets samen te presteren waarmee de percussie workshop natuurlijk een ideaal middel voor teambuilding is. Bij teambuilding draait het ook om het samen presteren. De percussie workshop heeft als voordeel dat je niet tegen elkaar hoeft te strijden maar alles echt als team bereikt.
De gehele percussie workshop gebeurt in een ontspannen sfeer en de instructies worden op een humoristische manier in de groep gebracht. Uiteraard zijn andere invullingen qua tijd, klank en muziek altijd mogelijk.


Waar is de percussie workshop mogelijk?
De percussie  workshop is mogelijk op iedere plek waar een beetje ruimte is en niet meteen over het volume geklaagd wordt. LET OP: U dient zelf voor een locatie te zorgen!
 

Verloop workshop:
De percussie workshop begint natuurlijk met een warm onthaal. De verschillende instrumenten (dit kunnen ook emmers zijn)  worden aan de deelnemers uitgereikt. Nu worden de eerste percussie tonen op ludieke wijze geoefend. Ieder leert zijn of haar klanken te produceren. Veel lachen en hilarische momenten maken de gezelligheid compleet. Nadat iedereen het instrument onder de knie heeft, begint het samenspel. We "studeren" tijdens de workshop een aantal Zuid-Amerikaanse percussienummers in met een groot aantal verschillende instrumenten en/of materialen. Percussie, die als een compleet muziekstuk gespeeld wordt. De percussie workshop geschiedt staande, waarbij we het bewegen op de ritmes niet schuwen. Geleidelijk werken we naar een (zogenaamde) presentatie toe.  Jullie zullen versteld zijn hoe muzikaal jullie zijn!

 

LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen.

 

 

Meer lezen

Percussie Workshop (eigen locatie)


Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Inclusief reiskosten
Inclusief reserveringskosten

Hamburg

Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als de stad van het baksteenexpressionisme is.

Hamburg leed door luchtbombardementen in de Tweede Wereldoorlog grote schade, die slechts gedeeltelijk werd hersteld. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door vijf kerktorens en de toren van het uit 1897 daterende raadhuis. Van de torens van de vijf hoofdkerken was die van de St. Nikolai van 1874 tot 1876 kortstondig de hoogste van de wereld. De bijbehorende kerk is na de oorlog niet meer herbouwd. Als het symbool van de stad geldt een andere toren, die van de Sint-Michaelskerk (1751-1762). De andere belangrijke kerken zijn de neogotische Sint-Petruskerk (1842, met 14e-eeuwse delen), de Sint-Jacobikerk met zijn beroemde Schnitgerorgel en Drievuldigheidsaltaar (1518; meester Johan van Collen) en de Sint-Catharinakerk (1380-1426). Slechts enkele recentere gebouwen in de binnenstad, waaronder de Elbphilharmonie, steken boven de kerktorens uit.

Op een eiland in de Elbe bevindt zich de Speicherstadt, een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19e eeuw. Karakteristieke 20e-eeuwse bakstenen gebouwen bevinden zich in het Kontorhausviertel, waaronder het Chilehaus van Fritz Höger (1924). Deze beide locaties werden op 5 juli 2015 door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed en toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Aan de Elbeoever is een grootscheeps stadsvernieuwingsproject bezig in de wijk HafenCity met de Elbphilharmonie als nieuw landmark voor de stad.

Over de talrijke kanalen in Hamburg liggen in totaal meer dan 2300 bruggen. Daarmee heeft Hamburg meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen.

Ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli, waar de Reeperbahn, bijgenaamd die sündige Meile, de bekendste straat is. Humburg is zeer geschikt voor een uniek bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag! 

Reviews

0 reviews gevonden, plaats een review

Meer reviews

Zij gingen u voor!

30-05-2013

Percussie Workshop  (Eigen locatie)
Delen
Ook dit uitje doen