MVO Uitje (zonder horeca) (eigen locatie) in Lier

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 
Een gezonde onderneming is niet enkel en alleen gebaseerd op omzet en winst. Voor een onderneming is een gezonde sociale setting van vitaal belang. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is het vrijwillig investeren van kennis, personeel, vastgoed en professionele netwerken in de samenleving.
 
Voor de samenleving heeft dit vele voordelen, maar een onderneming haalt hier ook veel winst uit:  het imago wordt sterk verbeterd, nieuwe markten worden aangeboord en het netwerk wordt vergroot waardoor er meer kennis vergaard kan worden.
Maar voor de medewerkers levert het ook veel op. Er wordt veel beter met elkaar gecommuniceerd wat het wij-gevoel bevordert. Individuen worden hierdoor geïnspireerd, zijn trots op wat ze doen en ontwikkelen hun competenties en talenten beter. En daar komt nog bij dat maatschappelijke activiteiten super leuk zijn om te doen!
 
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Uitje
Tb-events neemt MVO erg serieus en heeft daarom meerdere activiteiten ontwikkeld waarbij teambuilding en het goede doel centraal staan. Activiteiten waarin een goede daad verricht moet worden waar de samenleving profijt van heeft. Ook zal het winnende team ervoor zorgen dat een 25,00 euro gestort wordt aan een door hen te bepalen goed doel. Een leuk uitje waarbij aan de teamgeest gewerkt wordt en iedereen een goed gevoel aan overhoudt!
 
Wat staat je te wachten tijdens het MVO uitje?
Het MVO uitje begint rustig. Als iedereen aanwezig is zijn jij en je groep een uitgebreide speluitleg. Daarna vormen we teams en na een laatste strategische briefing gaan jij en je team de stad in.
 
Tijdens de activiteit krijg je diverse MVO-opdrachten en vragen door via je mobiele telefoon. Ook kun je fotopunten scoren door bepaalde objecten in de stad te lokaliseren en op foto vast te leggen. Wie vindt de MVO-schat als eerste? Des te meer aanwijzingen, des te groter de kans dat je de winnaar wordt. Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Als alle teams zijn teruggekeerd wordt de uitslag berekend en het winnende team bepaald.
 
Neem hiervoor contact op. het MVO uitje is in diverse steden in Nederland te spelen.
Meer lezen

MVO Uitje (zonder horeca) (eigen locatie)


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Delen
Ook dit uitje doen