Citygame Levend Ganzenbord in Weert

Ganzenborden, wie is er niet mee opgegroeid? Dit oergezellige bordspel wordt al bijna 400 jaar gespeeld in Nederland. Iets om te koesteren, daarom hebben wij een speciale ‘City Game Levend Ganzenborden’ versie bedacht voor groepen en bedrijfsuitjes. 

De "levende" variant heeft dezelfde valkuilen als het origineel. De gevangenis bijvoorbeeld: een verkeerde stap en je gaat de bak in! Voor je overige geluk ben je overgeleverd aan de dobbelsteen.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Ganzenbord?

De omgeving is jullie speelveld en jullie zijn de pionnen. Alle teams beginnen bij start en hier wordt voor het eerst virtueel met de dobbelstenen gegooid. Afhankelijk van het aantal gegooide ogen bezoeken jullie een vakje op het speelbord midden in jullie omgeving. Voer verschillende foto opdracht. Ook moeten er vragen worden beantwoorden over interessante bezienswaardigheden in de stad. Voer alle afwisselende en uitdagende opdrachten uit om opnieuw te mogen gooien.

Stap voor stap komt het einde dichterbij, namelijk vakje 63. Het team dat deze locatie als eerste bereikt is de winnaar van Citygame Levend Ganzenbord. Maar pas op voor de herberg, de put, de gevangenis en het doolhof. Op deze locaties kunnen jullie hinder ondervinden. Daarentegen brengt de brug de teams extra stappen verder op het speelbord.

Worden jullie de winnaar van dit spannende en interactieve spel? Aan het eind van het spel volgt er een huldiging van de winnaar. Dit team gaat met een leuk aandenken naar huis!

Meer lezen

Citygame Levend Ganzenbord


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst
Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Weert

De naam Weert geeft reeds aan hoe de plaats is ontstaan. Weer' is identiek aan waard: een stuk land, gelegen bij of te midden van wateren en moerassen, m.a.w. een ingedijkt stuk land. Dat de plaats deze naam ontving is heel begrijpelijk wanneer men bedenkt dat destijds deze streek zowel in het noorden, oosten als in het zuiden omgeven was door uitgestrekte Peelplassen en moerassen, die vroeger een veel grotere oppervlakte bestreken dan tegenwoordig. Tussen deze onbewoonbare wildernissen lag een hoog en droog eiland en hierop is Weert ontstaan. Het hele gebied werd onderscheiden in twee gedeelten: het hoger gedeelte ‘Overweert’ (thans Weert) en het lagere gedeelte Nederweert. In de omgeving van Weert hebben al sinds de prehistorie mensen gewoond. Dat blijkt uit vondsten uit de steentijd en de aanwezigheid van de resten van een groot urnenveld uit de late bronstijd op de Boshoverheide. Door middel van een verhard voetpad is dit urnenveld toegankelijk gemaakt. Tevens zijn er bewoningssporen uit de ijzertijd en de Romeinse tijd gevonden.

De plaats is ontstaan aan een knooppunt van wegen in het heide- en veengebied op de grens van Brabant en Limburg aan de rand van de Peel.

Weert

Reviews

9
Mandy B.

Was een top activiteit, goed georganiseerd De leiding was ook gedreven! Leuk!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen