Levend Monopoly (zonder horeca) (eigen locatie) in Hamburg

Levend Monopoly
Het gezelligste groepsspel nu levensecht als teamuitje


Wie is er niet mee opgegroeid? Monopoly geldt al jaren als een van de bekendste en meest gespeelde bordspellen wereldwijd. En het gezelligste groepsspel is nu levensecht als teamuitje te spelen. Van pion tot vastgoedmagnaat: gewoon op straat!

Doel van het spel – de naam zegt het al - is een monopolie te vormen. Dat doe je door zoveel mogelijk straten aan te kopen. Als ware vastgoedmagnaat ga je deals sluiten met je tegenspelers. Kan iemand niet betalen, dan kan er betaald worden met een straat. We doen dus een beroep op de onderhandelaar in je.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Monopoly?
Na een ontvangst maken we teams. Vervolgens krijgen de teams een uitgebreide speluitleg van 'De Bank'. Na een laatste briefing bepaal je aan de hand van een stadskaart op onze speciaal ontwikkelde APP met je team de beste strategie en ga je de stad in. Gewapend met een mobiele telefoon verzamelt jouw team zoveel mogelijk straten of delen hiervan. Hierbij is van het belang dat je de huizen in bezit krijgt die de meeste huur opbrengen. Maar hiervoor moet wel eerst een opdracht goed uitgevoerd worden. En sneller dan de andere teams als deze hetzelfde huis op het oog hebben. Na elke opdracht moet het team een kanskaart nemen die goed of slecht kan uitpakken.

Wat als een team failliet gaat?
Wanneer een team bankroet is, kan het eenmalig bij de bank een kleine lening afsluiten tegen een woekerrente. Dit is echter een laatste redmiddel. Tijdens het spel zorgen salarisopdrachten - mits goed uitgevoerd -  weer voor wat extra geld op de bankrekening.
Als bonus kunnen de teams nog extra monopolygeld verdienen door het goed uitvoeren van  premieopdrachten, waarbij ze de andere teams te sluw af moeten zijn. Slechts het beste team maakt hier aanspraak op. Welk team manoeuvreert zich in de beste onderhandelingspositie en wordt de rijkste van de stad?

Na afloop van het spel verzamelen de teams zich bij het beginpunt en wordt het winnende team en beste onderhandelaars bekendgemaakt.
 
Levend Monopoly in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels, Frans en Duits).
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte
 
Meer lezen

Levend Monopoly (zonder horeca) (eigen locatie)


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 222 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Hamburg

Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als de stad van het baksteenexpressionisme is.

Hamburg leed door luchtbombardementen in de Tweede Wereldoorlog grote schade, die slechts gedeeltelijk werd hersteld. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door vijf kerktorens en de toren van het uit 1897 daterende raadhuis. Van de torens van de vijf hoofdkerken was die van de St. Nikolai van 1874 tot 1876 kortstondig de hoogste van de wereld. De bijbehorende kerk is na de oorlog niet meer herbouwd. Als het symbool van de stad geldt een andere toren, die van de Sint-Michaelskerk (1751-1762). De andere belangrijke kerken zijn de neogotische Sint-Petruskerk (1842, met 14e-eeuwse delen), de Sint-Jacobikerk met zijn beroemde Schnitgerorgel en Drievuldigheidsaltaar (1518; meester Johan van Collen) en de Sint-Catharinakerk (1380-1426). Slechts enkele recentere gebouwen in de binnenstad, waaronder de Elbphilharmonie, steken boven de kerktorens uit.

Op een eiland in de Elbe bevindt zich de Speicherstadt, een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19e eeuw. Karakteristieke 20e-eeuwse bakstenen gebouwen bevinden zich in het Kontorhausviertel, waaronder het Chilehaus van Fritz Höger (1924). Deze beide locaties werden op 5 juli 2015 door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed en toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Aan de Elbeoever is een grootscheeps stadsvernieuwingsproject bezig in de wijk HafenCity met de Elbphilharmonie als nieuw landmark voor de stad.

Over de talrijke kanalen in Hamburg liggen in totaal meer dan 2300 bruggen. Daarmee heeft Hamburg meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen.

Ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli, waar de Reeperbahn, bijgenaamd die sündige Meile, de bekendste straat is. Humburg is zeer geschikt voor een uniek bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag! 

Reviews

0 reviews gevonden, plaats een review

Meer reviews

Zij gingen u voor!

13-10-2023

Levend Monopoly (zonder horeca)  (Eigen locatie)

26-06-2017

Levend Monopoly (zonder horeca)  (Eigen locatie)

20-10-2016

Levend Monopoly (zonder horeca)  (Eigen locatie)

11-06-2015

Levend Monopoly (zonder horeca)  (Eigen locatie)

24-11-2014

Levend Monopoly (zonder horeca)  (Eigen locatie)
Delen
Ook dit uitje doen